Viziteaza Romania | Obiective Turistice | Trasee montane

Manastirea Lupsa + Biserica de lemn, jud Alba (2024)

20 0
Manastirea Lupsa + Biserica de lemn din jud Alba Manastirea Lupsa - această mănăstire ortodoxă se află într-un cadru natural superb, fiind amplasată în apropierea munților Apuseni, cunoscuți pentru peisajele lor pitorești și traseele montane. Manastirea Lupsa este una din cele mai vechi asezari monahale de pe Valea Ariesului. Fiind intemeiata de calugarii ce sihastreau in tara motilor a avut de la inceput un mare rol duhovnicesc pentru satele din apropiere.

Biserica de lemn din Lupsa - construita din lemn de stejar, este considerata cea mai veche biserica de lemn din Transilvania. Impresionează prin simplitatea sa eleganță și prin detaliile sculptate minuțios în lemnul vechi. Cu acoperișul său în stil tradițional și turla ce se înalță către cer, biserica emană un farmec unic și o atmosferă plină de istorie și tradiție.

  • Imagini
  • Video
Manastirea Lupsa + Biserica de lemn din jud AlbaManastirea Lupsa + Biserica de lemn din jud AlbaManastirea Lupsa + Biserica de lemn din jud AlbaManastirea Lupsa + Biserica de lemn din jud AlbaManastirea Lupsa + Biserica de lemn din jud AlbaManastirea Lupsa + Biserica de lemn din jud AlbaManastirea Lupsa + Biserica de lemn din jud AlbaManastirea Lupsa + Biserica de lemn din jud AlbaManastirea Lupsa + Biserica de lemn din jud AlbaManastirea Lupsa + Biserica de lemn din jud AlbaManastirea Lupsa + Biserica de lemn din jud AlbaManastirea Lupsa + Biserica de lemn din jud AlbaManastirea Lupsa + Biserica de lemn din jud AlbaManastirea Lupsa + Biserica de lemn din jud AlbaManastirea Lupsa + Biserica de lemn din jud AlbaManastirea Lupsa + Biserica de lemn din jud AlbaCuvinte cheie: Manastirea, Lupsa, Biserica, lemn, Alba, 2024


Articole asemanatoare

Biserica de lemn din Grosii Noi, jud Arad (2022)
Biserica de lemn din Grosii Noi - datează probabil din secolul al XVIII-lea, ea fiind
Judetul Arad
Biserica din lemn din Soimus, jud Hunedoara (2024)
Biserica din lemn din Soimus - este o comoară arhitecturală și istorică care reflectă
Judetul Hunedoara
Biserica de lemn din Breb, jud Maramures (2023)
Biserica de lemn din Breb - a fost construita in anul 1622 si figureaza pe lista
Judetul Maramures
Biserica de lemn din Barlesti, jud Alba (2024)
Biserica de lemn din Barlesti - este un monument istoric localizat in comuna Mogos din
Judetul Alba Iulia
Biserica de lemn din Batesti, jud Timis (2023)
Biserica de lemn din Batesti - este situata in apropierea Fagetului in satul Batesti.
Judetul Timis
Adauga comentariu