» » » Parcul National Retezat, jud. Hunedoara (Imagini) (2016)

Parcul National Retezat, jud. Hunedoara (Imagini) (2016)

Parcul Național Retezat este o arie protejată de interes național desemnată în scopul protejării biodiversității și menținerii într-o stare de conservare favorabilă a florei spontane și faunei sălbatice, precum și a unor habitate naturale de interes comunitar aflate în arealul zonei protejate. Aceasta este situată în sud-vestul țării, pe teritoriul județului Hunedoara.

Parcul National Retezat este primul parc creat in România si unul dintre cele mai vechi din Europa de Est. Acesta a fost creat in anul 1935 si s-a propus sa devina Rezervatia Biosferei datorita unicitatii biodiversitatii si semnificatiei nationale pe care o are pentru poporul român.Muntii Retezat ofera câteva dintre cele mai spectaculoase peisaje din România si au un potential imens de dezvoltare a turismului national si international. Parcul este inconjurat de infrastructura adecvata care furnizeaza atât accesul in perimetrul zonei protejate, cât si accesul relativ usor catre centrul parcului.


Localizare: sud-vestul judetului Hunedoara (la limita de granita cu judetele Caraș-Severin si Mehedinti, în nordul Parcului National Domogled - Valea Cernei)
Autor imagini: Tiberiu Hajdu


Mai jos aveti si cateva poze apartinand autorului.


скачать dle 11.1смотреть фильмы бесплатно

Lăsați un comentariu


Inchide