» » » Manastirea Cebza, judetul Timis (Imagini) (2016)

Manastirea Cebza, judetul Timis (Imagini) (2016)

Mănăstirea Cebza este o mănăstire din România situată în satul Cebza din județul Timiș. Biserica de lemn a mănăstirii este cea mai vestică biserică de lemn din Banat. Se situează la circa 31 km sud-vest de muncipiul Timișoara.
Este situata la 36 km sud-est de orasul Timisoara, pe soseaua Timisoara - Peciu Nou - Foieni, dupa Peciu Nou ramificatie la stanga 5 km, drum asfaltat in stare de degradare. Satul Cebza se afla la 7 km sud de comuna Ciacova.

Acces rutier (2 variante): 
- Timişoara – Jebel (18 km) – ramificaţie la dreapta, DL spre Sud-Vest – Ciacova (9 km) – Cebza (7 km);
- Timisoara - Peciu Nou - Foieni, dupa Peciu Nou ramificatie la stanga 5 km, drum asfaltat in stare de degradare. Satul Cebza se afla la 7 km sud de comuna Ciacova.

Bine de stiut:
- aveti 2 rute disponibile daca porniti din Timisoara ca sa ajungeti la aceasta manastire, una este prin Jebel iar cealalta prin Peciu Nou, distantele sunt cam aceleasi.
- pe varianta Peciu Nou, drumul este bun in mare parte, dupa Peciu Nou este putin mai stricat dar puteti ajunge lejer cu masina;
- drumul a fost recent asfaltat catre Manastire din satul Cebza;
- exista 2 manastiri, cea noua recent amenajata ce deserveste si pe post de chilie si bisericuta veche din lemn aflata la aproximativ 100 m unde se afla si cimitiru;
- este o manastire de maicute (cel putin asa mi s-a spus acolo);
- nu te lasa sa faci poze in interiorul manastirii;
- nu se percepe taxa de vizitare.

Surse text: wikipedia.ro
Pagina Facebook: -
Localizare: judetul Timis, sat Cebza
Autor imagini: Marocico Adrian

Mai jos aveti si cateva imagini surprinse de mine.
скачать dle 11.1смотреть фильмы бесплатно

Lăsați un comentariu


Inchide