» » » Lacul Dracului, judetul Caras-Severin (Imagini octombrie) (2017)

Lacul Dracului, judetul Caras-Severin (Imagini octombrie) (2017)

Lacul Dracului este un lac carstic din Muntii Locvei, in partea de inceput (in amonte) a Cheilor Nerei, judetul Caras-Severin. Lacul Dracului este considerat monument al naturii si face parte din Parcul National Cheile Nerei Beusnita.
Lacul Dracului este situat pe malul stang al Nerei. S-a format prin prabusirea tavanului unei pesteri si este alimentat prin fisurile carstice.
Lacul Dracului are forma ovaidala (35×18 m) si se intinde pe o suprafata de 700 m², fiind cel mai mare lac carstic atat din judet, cat si din tara. Lacul Dracului are adancime maxima de 12 m.
Lacul are o culoare albastru-verzuie impresionanta. Localnicii cred in legendele vremii care spun ca lacul nu are fund si ca el are mai multe tunele subterane. Mai mult de atat, se zice ca multi dintre cei care se avanta sa faca baie in apele albastre-verzui ale lacului nu se mai intorc niciodata. 
Acces catre Lacul Dracului (3 variante):
1. Ca sa ajungeti in Cheile Nerei alegeti traseul cel mai simplu: Oravita - Ciclova Romana - Socolari - Potoc - Cheile Nerei - podul Bei (traseu de 6-8 h cu traversarea Nerei in mai multe locuri si cel mai lung traseu.)
2. Carbunari - Lacul Dracului (se poate ajunge cu masina pana in Poiana Logor dupa Carbunari, iar restul traseului se poate parcurge pe jos, aproximativ 1.30 - 2 h)
3. Sopotu Nou – Cheile Nerei – Sasca Romana - Lacul Dracului (un traseu aproximativ de 2 h dar cu peisaje mult mai pitoresti.
Bine de stiut:
- in caz ca alegeti traseul pe la Podul Bei, este posibil sa platiti o taxa de 5 lei pentru accesul in rezervatie;
- drumuri proaste si pline de gropi in caz ca alegeti variante 1 si 2 ale traseului, despre varianta 3 nu stiu nimic sa va zic;
- echipati-va cu echipament adecvat de munte, sunt unele portiuni ale traseului destul de anevoioase si solicitante;
- durata traseelor prezentate este doar de dus ca si timp, luati in considerare dus-intors ca si calcul daca alegeti un traseu.
Localizare: Cheile Nerei, judetul Caras-Severin
Autor imagini: Marocico Adrian
скачать dle 11.1смотреть фильмы бесплатно

Lăsați un comentariu


Inchide