» » » Gradina Botanica din comuna Macea + Castelul Csernovics (Imagini iunie) (2017)

Gradina Botanica din comuna Macea + Castelul Csernovics (Imagini iunie) (2017)

Gradina Botanica este situata in comuna Macea la 23 km de orasul Arad, se intinde pe o suprafata de 21,5 ha si se constituie ca o importanta baza didactica si de cercetare pentru studentii si corpul didactic de la facultatile de profil ale Universitatii.

„Grădina în prezent este destinată publicului, dar este administrată şi din punct de vedere ştiinţific de Universitate de Vest Vasile Goldiş din Arad, şi constituie o importantă bază didactică pentru studenţii acestei universităţi dar şi pentru elevii din judeţul Arad şi nu numai”.

Castelul Csernovics (sau Cernovici) este un monument istoric și arhitectonic, situat în localitatea Macea, județul Arad.
De-alungul aleii principale s-a creat parcul cu sculpturi ale scriitorilor români. Într-un colț al grădinii castelului se află monumentul martirilor din Arad, Damjanich János  și Lahner György. Trupurile lor neînsuflețite au fost aduse  în secret din Arad, iar Csernovics Péter le-a îngropat în grădina privată a castelului său. Bienal, castelul găzduiește Festivalul de umor, cât și Festivalul de folclor, iar anual se organizează uniunea caricaturiștilor.

Acces rutier:
- din Arad spre Curtici pe drumul judetean DJ 709B.

Bine de stiut:
- se percepe taxa de intrare si anume 2 lei pentru adulti si 1 leu pentru copii;
- in caz ca mergeti in timpul verii sa vizitati aceasta gradina, faceti bine sa va luati solutii anti tantari

Localizare: comuna Macea, judetul Arad, zona Banatului
Autor imagini: Marocico Adrian

скачать dle 11.1смотреть фильмы бесплатно

Lăsați un comentariu


Inchide